miercuri, 9 iulie 2014

Turist in Romania (III)






Ziua 3.

Dimineata la 7.30 am plecat spre mocanita, desi eram cazati doar la  5 minute de mers pe jos, dar am vrut sa facem linistiti poze, desi ne-am cam inselat pentru ca deja se adunase lumea. Mocanita pleaca la ora 9 asa ca e bine sa ajungeti mai repede pentru a va cumpara biletele linistiti. Noi am prins o zi aglomerata si a fost nevoie de 2 mocanite care au plecat la distanta de 15 minute una fata de alta. 

Durata traseului este de 5-6 ore cu pauze pentru alimentare cu lemne si apa. Laa capatul traseului se pot servi specialitati la gratar si bauturi, iar pe parcurs (atunci cand sunt opriri) se pot servi bauturi si gogosi. 


Din pacate, noi am avut parte de o vreme foarte urata, cu burnita, vant si temperaturi scazute, dar chiar si asa ne-am simtit minunat si se merita sa mergi macar o data in viata. 


             La intoarcere eram atat de inghetati si de obositi incat toti eram aproape adormiti : )
Am mers apoi sa mancam la restaurant „La Cassa”, in centrul Viseului de Sus, unde va recomand sa mergeti, deoarece mancarea este foarte buna, portiile sunt foarte generoase, iar preturile foarte mici. Nu veti regreta!

Preturi: -     Mocanita- 92 lei/2 pers
-          gogoasa+ cafea la mocanita = 10 lei/pers
-          gratar mini – 11 lei/pers
-          masa restaurant 30lei/2 pers
Total : 143 lei/2 pers

Ziua 4.

Initial vroiam sa mergem pe varful Pietrosu Rodnei, dar vremea nu era prea frumoasa asa ca am decis sa mergem in vizita la Cascada Cailor.
Fiind duminica nu stiam daca circula maxi taxi asa ca am luat ocazia din Viseu de Sus pana in Moisei, apoi maxi taxi pana la Borsa, si alt maxi taxi pana la Complex Borsa. Maxi taxi spre Complex se ia din fata spitalului, la 300 m de centrul localitatii.


Din Complex Borsa am luat telescaunul pana in varf si apoi am mers 30 minute pe jos pana la cascada.
Cascada Cailor este considerata una dintre cele mai frumoase cascade ale Romaniei. Se afla la altitudinea de 1300 m, iar caderea de apa este de 90 metri. Cascada este formata din mai multe trepte de cadere libera, aflate la aproximativ 40m una de cealalta, primele doua, ca urmatoarele sa-si micsoreze distanta, succedandu-se la doar 20m.


De la cascada am pornit pe jos  pe marcaj cu triunghi rosu pana am ajuns in statiune. Traseul este un drum forestier accesibil pe jos, asa ca nu exista nici o sansa sa va rataciti. 


In Complexul Borsa ne-am intalnit cu parintii mei care veneau din Botosani si ne-am intors la pensiune, unde trebuia sa ne pregatim de plecare pentru ziua urmatoare.


Preturi: - maxi taxi Moisei-Borsa – 2 lei/pers
-          maxi taxi Borsa-Complex Borsa- 3 lei/pers
-          telescaun- 10 lei/pers
-          masa restaurant – 70 lei/4 pers
 Total – 101 lei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu