duminică, 24 octombrie 2010

Lacul Morii


Creat pe timpul lui Ceausescu ca sa impiedice inundarea Bucurestiului, facut peste un cimitir si o biserica, Lacul Morii ascunde in mijlocul sau o insulita cu o istorie aparte.Lacul Morii este un lac artificial realizat spre sfarsitul regimului comunist pentru a pune capat revarsarilor raului Dambovita.

Curtea Domneasca din Curtea de Arges


O bisericuta si cateva ruine au rezistat vremilor parca sa ne starneasca curiozitatea acelor timpuri. Constructia curtii Domnesti a fost inceputa prin secolul al XIII-lea de catre voievodul Seneslau ea, fiind continuata de catre Basarab I si Neagoe Basarab  


joi, 21 octombrie 2010

Parcul "Strand" Pitesti

 Parcul"Strand" este unul dintre cele mai frumoase parcuri din orasul Pitesti.Oricine ajunge in acest loc va fi fascinat de peisajul incantator care te capteaza inca de la intrare.

miercuri, 20 octombrie 2010

Manastirea Curtea de Arges

 Situata la capatul unui bulevard cu tei batrani de sute de ani, Manastirea Curtea de Arges este cel mai important loc de pelerinaj si rugaciune din judetul Arges, avand hramul “Adormirea Maicii Domnului“.

joi, 7 octombrie 2010

Zilele Feroviare 2010


Anul acesta compania Softronic din Craiova a realizat prima locomotiva electrica cu motoare asincrone din Romania. Astfel cu ocazia zilelor feroviare 2010 a avut loc si prezentarea publica a acestei locomotive conceputa pentru tractiune in conditii de relief montan. Locomotiva urmeaza sa faca teste in poligonul de la FAUREI si sa fie omologata urmand ca la inceputul anului 2011

sâmbătă, 2 octombrie 2010

Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti


In 1936 lua fiinta la Bucuresti, in Parcul Herastrau, unul din primele muzee etnografice in aer liber din Romania si din lume: Muzeul Satului. 


vineri, 1 octombrie 2010